Agenda

Ton Bressers, Bedankt!

Op 14 maart werd Ton Bressers in het zonnetje gezet door leden van de werkgroep van Stichting Parkplezier. En terecht, want Ton heeft de beelden, enkele speelwerktuigen en de naamborden die Park Vredeoord en het Wilhelmimaplein sieren, gemaakt. Alles is gemaakt uit hout dat eerst stond te groeien in het park.

Toen een vijftal jaren geleden een aantal bomen gerooid moesten worden, ontstond binnen de werkgroep het idee om iets met het hout te doen. Ton werd benaderd met de vraag of hij het Dongense DNA wilde uitbeelden. Dat dit echt goed gelukt is, kan iedereen zien ihet park. Om de dankbaarheid die er binnen Stichting Parkplezier is vorm te geven, is er door Piet Plasmans een mooi fotoboek samengesteld. De beelden zijn mooi gefotografeerd, maar ook het proces om ze te maken en te plaatsen is hierin te zien.

 

Jo van Wanrooij, waarmee Ton veel heeft samengewerkt, overhandigde het fotoboek met de titel ”Uit goed hout gesneden”. Ton was zichtbaar blij en bedankte op zijn beurt de mensen van Stichting Parkplezier voor de prettige samenwerking.