Lesbrief

Lesbrief bomenpad

21 leuke opdrachten

De lesbrief bestaat uit een pakket met o.a. 18 opdrachtkaarten die bij de bomen worden geplaatst. Verder zijn er ook drie werkbladen; jaarringen, boombladeren en raadsels. In totaal krijg je dus 21 opdrachten. Om de antwoorden in te vullen zijn er antwoordbladen. Daarnaast is er een plattegrond waarop je kunt zoeken waar de bomen staan met de opdrachten. Kijk ook eens onder het knopje bomenpad of klik hier.

Voor de leerkracht

Als voorbereiding kan de leerkracht het verschil tussen een bos en een park benoemen. Daarnaast is het goed om wat meer van de geschiedenis van park Vredeoord te vertellen. Op het digibord kan de plattegrond van het park eventueel vooraf bekeken worden. In principe kunnen de kinderen de opdrachten zelf maken. Toezicht en assistentie van enkele volwassenen vergroot de kans op succes wel. Met de opdrachten kan een gemiddelde basisschool groep gedurende ruim een uur zinvol actief zijn in het park. Hieronder kan men de antwoordbladen downloaden. Voor meer informatie neem contact op met onderstaand mailadres.

Voor iedereen die het bomenpad met de lesbrief wil beleven

Voor iedereen die bijvoorbeeld met een verjaardagsfeestje het bomenpad wil beleven kan men hieronder het pakket downloaden. Uiteraard kan men via Stichting Parkplezier de Bomenpadkist waar heel het pakket met de benodigdheden inzit verkrijgen. Neem hiervoor eventueel contact op met onderstaand mailadres.

Downloaden

  • Download de antwoordbladen hier
  • Download het bomenpadpakket hier
Waar staan de bomen van het Bomenpad?

Hieronder een plattegrond van park Vredeoord. Hier ziet men waar de kinderen de bomen die opgenomen zijn in het Bomenpad uit de leskist kunnen vinden.

Ontdekkist bomenpad

Ontdekkist bomenpad

Hiernaast zie je een foto van de bomenpadkist. Naast de formulieren van het bomenpad zitten in de ontdekkist allerlei hulpmiddelen. Je ziet een vergrootglas, een meetlint, maar ook de boomhoogtemeter. De kist kan gebruikt worden door scholen, maar ook voor bijvoorbeeld kinderfeestjes.

Boomhoogtemeter