Dag van het Park

Dag van het Park

De oorsprong van de Dag van het Park ligt in België. Daar werd deze dag in 1991 voor het eerst georganiseerd. In navolging hiervan introduceerde in 2005 de ANWB dit fenomeen in Nederland.

Dag van het Park in park Vredeoord

Sinds 2011 organiseerde Stichting Parkplezier de Dag van het Park in park Vredeoord. Op deze dag werd op een positieve manier aandacht gevraagd voor het groen in het dorp en konden diverse organisaties zich aan het Dongense publiek presenteren. In de jaren dat dit festijn nu in park Vredeoord werd georganiseerd hebben de bezoekers al vele aangename dingen voorbij zien komen. Goed om te vermelden is dat bij de editie van 2011 Harmonie Aurora en de koninklijke muziekvereniging Musis Sacrum sinds jaren weer een gezamenlijk optreden ten gehore brachten. In 2014 werd het Bomenpad geopend door toenmalig wethouder Panis die trots sprak dat Dongen er een openlucht museum bij had gekregen.

Park Vredeoord heeft zijn rol als locatie voor Dongense evenementen bewezen. Het Oranjeparkfestival, de Zomerspelen, Avondvierdaagse, Peeënfestival en DongenIce zijn enkele sprekende voorbeelden. Stichting Parkplezier heeft daarom de keuze gemaakt om zelf géén Dag van het Park meer te organiseren, maar juist als faciliterende club andere organisaties te ondersteunen bij hun activiteiten in het park.