Dag van het Park

Dag van het Park

De oorsprong van de Dag van het Park ligt in België. Daar werd deze dag in 1991 voor het eerst georganiseerd. In navolging hiervan introduceerde in 2005 de ANWB dit fenomeen in Nederland.

Dag van het Park in park Vredeoord

Sinds 2011 organiseert stichting Parkplezier de Dag van het Park in park Vredeoord. Op deze dag wordt op een positieve manier aandacht gevraagd voor het groen in het dorp en kunnen diverse organisaties zich aan het Dongense publiek presenteren. In de jaren dat dit festijn nu in park Vredeoord wordt georganiseerd hebben de bezoekers al vele aangename dingen voorbij zien komen. Goed om te vermelden is dat bij de editie van 2011 Harmonie Aurora en de koninklijke muziekvereniging Musis Sacrum sinds jaren weer een gezamenlijk optreden ten gehore brachten. In 2014 werd het Bomenpad geopend door toenmalig wethouder Panis die trots sprak dat Dongen er een openlucht museum bij had gekregen.

Wanneer is de Dag van het Park in park Vredeoord?

De 10e editie van de Dag van het Park is 17 mei 2020. Hebt u zin in een gezellige picknick te midden van muziek, sport en cultuur onder het genot van een drankje en een hapje? Kom dan van 12:00 tot 18:00 naar park Vredeoord. Iedereen is van harte welkom.

De werkgroep van betrokken Dongenaren is al tijd bezig met de invulling van het programma van deze dag. Het idee is dat park Vredeoord die dag het decor en het podium is voor een keur aan Dongense verenigingen en clubs. Er wordt gewerkt aan een afwisselend programma op het gebied van muziek, theater en dans. In de kramen presenteren zich uiteenlopende verenigingen, clubs en instellingen; het aanbod zal weer breed zijn.

Wil je als muziekgroep, sportvereniging of crea-club in 2020 meedoen? Meld nu gerust al aan. Stuur een mail aan: dagvhpark@gmail.com, maar je kunt ook bellen! Kijk hier onder op de website voor de gegevens.

Wil je als vrijwilliger meedoen aan de Dag van het Park? Geef je op! Hoe? Stuur een mailtje aan: dagvhpark@gmail.com, maar je mag ook bellen. Kijk hiervoor ook onder aan deze pagina voor de gegevens.