Fondsenwerving

Fondsenwerving

Stichting Parkplezier probeert op diverse manieren om geld bijeen te brengen voor park Vredeoord om daarmee het park nog mooier en leuker te maken. Hieronder de organisaties die geld hebben geschonken aan stichting Parkplezier.

Rabobank, Platform de Langstraat, Stichting Initia en Gemeente

Fondsenwerving Bomenpad

Het ontwikkelen van een bomenpad gaat niet zo maar. Naast het in kaart brengen en het uitwerken van alle kenmerkende eigenschappen van alle bomen is er veel aandacht geschonken aan de vormgeving en uitvoering van de borden en de leskisten.

Maar er is nóg een belangrijke factor die meespeelt om het bomenpad te realiseren, namelijk de financiën. Zonder het noodzakelijke geld is het niet mogelijk om park Vredeoord het decor te laten zijn van een prachtig educatief pad. Rabobank Tilburg en omstreken was de eerste sponsor die een donatie toezegde. In juni 2013 werd een bedrag van € 1.000 overgemaakt. Eind 2013 kregen we van Platform de Langstraat het goede nieuws dat zij bereid waren € 2.500 te reserveren voor het bomenpad. Deze toezegging kwam mede door tussenkomst van de gemeente Dongen, die participeert in dit samenwerkingsverband. Tenslotte heeft Stichting Parkplezier in Stichting Initia een uitstekende partner gevonden in de fondsenwerving. Zij vroegen bij het Rabobank Coöperatief Dividendfonds om een bijdrage en dat verzoek werd gehonoreerd met € 2.500.

Met het totaalbedrag van € 6.000 zijn de borden van het bomenpad 25 mei 2014 geplaatst. Daarnaast zijn de leskisten uitgereikt aan de scholen. Stichting Parkplezier is haar sponsors en partners bijzonder dankbaar voor de vrijgevige giften.

ANWB

Fondsenwerving Vikingschommel

In maart 2012 werd stichting Parkplezier verblijd door de ANWB met een cheque van € 5.000. Parkplezier had meegedaan aan een actie van de ANWB; “Knap je park op”. Het plan van stichting Parkplezier met betrekking tot park Vredeoord werd door een jury tot één van de winnende ideeën van Nederland verkozen. Eind 2012 werd de met het geld van de ANWB aangeschafte vikingschommel geplaatst en in gebruik genomen.