Picknicken

Picknicken in park Vredeoord

Picknicken in de buitenlucht

Picknicken is eten in de buitenlucht en park Vredeoord is daar een ideale plek voor. Gezellig verpozen in een natuurlijke omgeving omlijst met activiteiten voor jong en oud. Picknicken doe je vaak tijdens goede weersomstandigheden met hoge temperaturen. Het is dan van belang om rekening te houden met de bederfelijkheid van de etenswaar. Men kan daarvoor gebruik maken van een koelbox of koeltas om de hapjes en dergelijke langer koel en fris te houden. Het allerleukste is natuurlijk om de picknick te houden op een kleedje op het gras.
Een tenen picknickmand draagt bij aan de echte sfeer van een picknick. Maar neem bijvoorbeeld ook servetten of vochtige doekjes mee om de handen tussendoor of na de picknick schoon te maken. Gooi afval in de daarvoor bestemde bakken.

Gezonde picknick recepten

Hieronder staan een aantal gezonde picknick recepten.

Stichting Parkplezier wenst u een gezellige picknick toe in park Vredeoord.

Sandwich met kipfilet, avocado, tomaat en sla

Ingredienten

1 avocado, 2 tomaten, 2 eetlepels pijnboompitjes, 6 sneetjes brood, margarine/boter, filterdun gesneden kipfilet (broodbeleg), paar blaadjes hollandse sla

Bereiding

Schil de avocado, snij deze doormidden en verwijder de pit. Snij het vrucht- vlees in plakjes. Was de tomaten en snij deze in plakjes. Rooster in een koekenpan de pijnboompitjes goudbruin.

Smeer de sneetjes brood. Beleg twee boterhammen met sla, een aantal plakjes kipfilet en plakjes tomaat. Leg daarop weer een boterham en beleg die wederom met sla en kipfilet. Leg op de kipfilet een paar plakjes avocado en wat pijnboompitjes. Dek de sandwich af met de laatste boterham en snijd diagonaal doormidden.

Dubbeldekker sandwich met radijs en paprik

Ingredienten

2 radijs in plakjes, 2 reepjes rode paprika, 20 gram geraspte kaas jong belegen, 20 gram magere 20+ smeerkaas, 3 sneetjes brood, margarine/boter, 2 blaadjes sla

Bereiding

Besmeer een snee brood. Beleg de snee met de plakjes radijs en bestrooi deze met de geraspte kaas. Leg hier een snee brood op en beleg deze vervolgens met magere 20+ smeerkaas, de fijngesneden paprika en de 2 blaadjes sla. Leg hier het derde sneetje brood boven op en snij de dubbeldekker schuin door.

Sandwich met geroosterde groenten

Ingredienten

1 courgette, 1 aubergine, 1 rode paprika, 1 eetlepel olie, 2 eetlepels pijnboompitjes, 6 sneetjes brood, margarine/boter, paar blaadjes basilicum

Bereiding

Was de groenten. Snij met een kaasschaaf de courgette en de aubergine in
de lengte in dunne plakken. Snij de paprika in vieren en verwijder de zaadjes. Doe de groente in een schaal en schenk er wat olie over. Rooster in een koekenpan de pijnboompitjes goudbruin. Hak de basilicumblaadjes fijn.

Verwarm de grillplaat op hoog vuur en rooster de groente plakje voor plakje
in enkele minuten gaar. Leg op twee boterhammen de geroosterde plakjes courgette en aubergine met wat basilisum en pijnboompitjes. Daarop een boterham met paprika, basilicum en pijnboompitjes. Leg daar bovenop de laatste boterhammen en diagonaal door midden snijden.

Sandwich hüttenkäsesalade met mandarijn en walnoot

Ingredienten

12 el hüttenkäse (cottage cheese), 4 mandarijnen in partjes, 4 el rozijnen, 4 walnoten gehakt, 4 sneetjes witbrood, margarine/boter, 8 blaadjes sla, peper

Bereiding

Meng de hüttenkäse met de mandarijnpartjes, de rozijnen en de gehakte walnoten. Maak op smaak met een beetje peper. Was de blaadjes sla en droog ze door uit te slaan. Besmeer de sneetjes brood en beleg ze met de blaadjes sla. Schep het hüttenkäse mengsel hier boven op.