Agenda

Regie op Loopbaan sponsor van Stichting Parkplezier

Onlangs maakte Ben Barendse namens Regie op Loopbaan bekend dat zijn bedrijf de komende 3 jaar een belangrijke sponsor van stichting Parkplezier wordt. Met een ferme hand werd de overeenkomst tussen Ben en voorzitter Thomas Bernard bekrachtigd.

“Stichting Parkplezier brengt Dongen samen. En ik ben trots dat ik hier een bijdrage aan mag leveren”, aldus Ben Barendse. “Al sinds de oprichting in 2010 timmeren we keihard aan de weg om park Vredeoord tot een plezierige plek in ons centrum te laten zijn. Dat doen we samen met de gemeente Dongen én vele verenigingen en organisaties. En gelukkig steunen veel ondernemers en Dongenaren ons”, zegt Thomas Bernard. “Door de samensmelting met het Wilhelminapark is de groene long 2 keer zo groot geworden en juist door die prachtige herinrichting zijn we blij dat het park voor iedereen wat te bieden heeft. Speeltoestellen voor kinderen van alle leeftijden en het bomenpad waar een flinke educatieve werking vanuit gaat. Maar ook de fraaie beelden van bekende Dongenaren en figuren die iedere keer weer aanleiding geven tot het ophalen van herinneringen en anekdotes. Maar vergeet ook de prachtige park-omgeving niet, waar je heerlijk kunt rusten en genieten.”

Ben Barendse is een betrokken Dongense ondernemer en maakt bewuste keuzes welke goede doelen hij ondersteunt. Naast stichting Parkplezier is hij ook betrokken bij Atledo, Roparunteam het Halve Zolenlijntje en de CliniClowns. Zijn bedrijf Regie Op Loopbaan is dé brede oplossing voor mobiliteitsvraagstukken zoals loopbaanvragen, solliciteren, (groeps) outplacement en re-integratie 2e spoor. De aanpak is persoonlijk, laagdrempelig maar wel resultaatgericht. Regie Op Loopbaan
gaat van het principe uit dat dat ieder mens zelf verantwoordelijk is voor zijn loopbaan en dus zelf de regie pakt over de eigen situatie. Zij coachen mensen om deze ‘ROL’ te leren pakken. Maar ook werkgevers hebben hierin een verantwoordelijkheid en dus een eigen ‘ROL’. Dit draagt bij aan arbeidsmobiliteit binnen het bedrijf en van de individuele medewerker. Regie Op Loopbaan adviseert werkgevers en reikt hier goede handvatten voor aan.

Stichting Parkplezier is faciliterend aan die iedere organisatie en vereniging die het park willen gebruiken en ondersteunt hen daarbij met ideeën, exposure, materiaal en vrijwilligers. Tenten, bartafels en buiten meubilair staan dan ter beschikking. Ook wordt het podiumdoek door vrijwilligers van de stichting opgehangen. Parkplezier is een ‘goede doelen’-stichting en heeft de ANBI-status, waardoor giften en donaties aftrekbaar kunnen zijn. Om bedrijven en particulieren aan de stichting te binden zijn er speciale schenkingscertificaten in het leven geroepen. De certificaten zijn verkrijgbaar voor € 20 en € 50 per jaar en hebben een looptijd van 5 jaar. Meer informatie vindt u op https://parkplezier.nl/sponsoring/ of via info@parkplezier.nl.