Aanleiding

Park Vredeoord

Park Vredeoord is het geografisch centrum van Dongen. Het is een mooi oud park met veel groen en rondom grote oude bomen. Het bestaat uit de samengevoegde tuinen van villa Vredeoord en hotel Musis Sacrum.

2010

Begin 2010 kwamen een aantal Dongenaren bij elkaar en werd het volgende op papier gezet: Omdat het park ingesloten ligt tussen gebouwen en de groenvoorziening gebaseerd is op de vroegere tuinaanleg, komt het park niet uitnodigend over. Hoewel de natuurwaarde sterk kan worden genoemd, maakt het park een 'doodse' indruk en komen er relatief weinig mensen. De huidige inrichting en slechte bereikbaarheid heeft van het park geen verblijfsgebied, maar min of meer een doorgangsgebied voor snelle passanten gemaakt. Het park wordt gezien als een hangplek voor jongeren waardoor het minder aantrekkelijk is voor omwonenden.

Parkplezier

Onder de naam Parkplezier ging men aan de slag met de vraag; wat zien we nu en hoe zou Park Vredeoord eruit kunnen zien, wanneer we de ogen sluiten. We zagen het park als een plek voor kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen en gezinnen. Een leefgebied voor heel de Dongense gemeenschap waar iedereen zich op zijn gemak voelt met volop leven in de brouwerij. De groene long van Dongen, waar Dongenaren elkaar in een prettige sfeer kunnen treffen.

Parkplezier wil ernaar streven het park stadse allure te geven; een echt stadspark met een positieve uitstraling en beleving. Het aangrenzende Wilhelminaplein kan hierbij het geheel versterken.

Ontwerp: wdbdesign

Secretariaat: Beneluxlaan 55 - 5101ZC Dongen - 0162-321683 - e-mail: parkplezier@gmail.com