Nieuws

Brugklassers Cambreur-college krijgen een lesje in de Dongense geschiedenis

Op 14 en 17 oktober kregen alle kinderen van de brugklas van het Cambreur-college een rondleiding door het oude centrum van Dongen. Maar liefst 15 klassen werden meegenomen in de historie van de oude gebouwen en de parken.

De gidsen van stichting Parkplezier vertelden onder andere over de geschiedenis van de Laurentiuskerk en de karakteristieke woning en tuin van de familie Bressers in park Vredeoord. Ook de vredeskapel, het bomenpad en beelden in het park werden uitgebreid toegelicht. Bij de Oude Kerk in de Kerkstraat werden de littekens die dit oude pand draagt bekeken en voorzien van kleurrijke verhalen, waarna de kinderen naar het park Glorieux liepen om daar de geschiedenis van de broeders mee te krijgen. Tenslotte werd op het Oranjeplein nog uitgebreid stil gestaan bij de sporen die tanks in de 2e wereldoorlog achterlieten.

De weergoden waren op maandag niet echt gunstig gezind en de regen kwam dan ook gestaag naar beneden. Desondanks bleven de kinderen gemotiveerd om tóch deze boeiende tocht af te maken. Gelukkig liet het zonnetje zich donderdag wel zien.