Nieuws stichting Parkplezier

Nieuwsbrief


Dongen, 16 september 2019

nieuwsbriefsept2019Nieuwsbrief


Dongen, 2 juli 2019

nieuwsbriefjuli2019

 Dag van het Park 2019


Dongen, 26 mei 2019

De Dag van het Park was dit jaar weer een doorslaand succes. Een paar duizend bezoekers waren in park Vredeoord aanwezig en velen zaten lekker op hun picknickkleedjes en namen alle leuke dingen die in het park plaatsvonden met veel plezier tot zich.

 

‘Stichting Parkplezier’ en de vrijwilligers van de Dag van het Park presenteerden weer een vol programma en vele Dongenaren waren in het park om bijvoorbeeld te genieten van een picknick met familie of vrienden. Het voorjaarszonnetje scheen lekker. Er waren optredens van onder andere L-Joy Dancefactory, het Kunstpodium, een roofvogelschow, Adjan Emmen Jazzworkshop, Tintelbelle Zang Dans en Theater, Gezelligheidskoor Dongens Levenslied, Koninklijke Muziekvereniging Dongen en de Loswalklinkers.

 

Er was ook ander vertier en plezier in de vorm van presentatie van diverse Dongense verenigingen en kunstenaars, eet en rustpuntjes en de officiele opening van het Parkpodium.

 

Stichting Parkplezier dankt alle vrijwilligers, alle optreders, alle mensen in de kraampjes en alle bezoekers voor deze grandioze dag! Officiële opening Park Podium


Dongen, 26 mei 2019

Opening Park Podium.

Er waren al wat optredens geweest op het podium, maar tijdens de Dag van het Park is het podium feestelijk geopend door wethouder Petra Lepolder. Zij sprak de woorden: "Laten we elkaar hier ontmoeten, op een bijzondere plek in een prachtig park".AVG


Dongen, 11 november 2018

Stichting Parkplezier is bezig om een privacy-statement op te stellen.

Hierin zal aangegeven worden hoe Stichting Parkplezier met de eigen en uw persoonsgegevens om gaat.Parkpodium


Dongen, 11 oktober 2018

Het parkpodium ligt in park Vredeoord!

 

Foto podium

 

Afgelopen week is de houten vlonder gemaakt. In later instantie zullen de masten en de overkapping nog geplaatst worden. Ook benieuwd wanneer het voor dit mooie podium voor het eerst in gebruik genomen wordt? Op deze site zullen de optredens t.z.t. bekend gemaakt worden.Dag van het Park 2018


Dongen, 27 mei 2018

Ondanks de dreigende wolken en enkele regendruppels die er vielen was de Dag van het Park weer erg geslaagd. Zondag 27 mei 2018 kon in park Vredeoord onder andere genoten worden van muziek, dans en gezelligheid. 

 

De middag begon rustig. Mensen leken het weer even af te wachten. Toen bleek dat de wolken vooral dreigend waren, werd het steeds drukker in het park. Er was genoeg te doen voor jong en oud. Kinderen konden volop spelletjes spelen, stokbrood bakken of creatief bezig zijn. Ook de andere mensen kwamen niets te kort. Zo werden er verschillende muziek- en dansoptredens gehouden en rolden mensen het kleed om te picknicken uit op het gras.

 

De kinderen konden hun plezier niet op. Overal renden ze lachend en speelden zij spelletjes met elkaar. Zo konden ze touwtrekken, jeu de boules, blikken gooien en het oud-Hollandse sjoelen. Stichting Laurentius had een grote vuurkof meegenomen, waar stokbroodjes konden worden gebakken. 2 kinderen vouwden het deeg rond een stok die ze boven het vuur roosterden. Ze aten dus echt stokbrood! Maar het leukste van de dag was het tokkelen aan de speciaal uitgezette baan van Stichting Laurentius. Verder konden de jonge kinderen worden voorgelezen bij de Boekenboom of bij Oma's Boekenkast. Zij las een boek voor en gaf een poppenkastvoorstelling naar aanleiding van het verhaal.

 

Verder stonden er kraampjes van onder andere Contour de Twern en de IRIS vrouwengroep. Ook stond er bijvoorbeeld een leuk tentje van de IJzertijdboerderij. Daar konden zelfgemaakte armbandjes worden gekocht of vuurstenen om zelf een kampvuur te maken. Er stonden ook nog kraampjes van bijvoorbeeld Bij de Thee waar men kruiden kon halen om zelf echte ijsthee te maken en een kraampje waar heerlijke aardbeien te koop waren.

 

Daarnaast willen we hier de Viersprong en alle vrijwilligers weer bedanken voor hun fantastische inzet. Dag van het Park 2017


Dongen, 21 mei 2017

Park Vredeoord bruiste zondag van de activiteiten. Er werd gepicknicked op het gras, er kon genoten worden van een grote variatie aan optredens en vele verenigingen en instellingen presenteerden zich aan het talrijk opgekomen Dongense publiek.

 

Bezoekers die nieuwsgierig waren naar de vorderingen bij de bouw van de nieuwe Cammeleur werden op hun wenken bediend want er waren diverse rondleidingen over de bouw. Ook de herinrichting van het park kreeg de nodige aandacht in de stand van de Gemeente Dongen. De aanwezige kinderen hoefden zich geen minuut te vervelen dankzij allerlei speciaal voor hen georganiseerde activiteiten. Een hapje en een drankje completeerden deze gezellige dag.

 

Een officieel moment was er ook. Wethouder van Beek dankte Han Driesprong en Thomas Bernard die wel actief blijven binnen de stichting parkplezier maar uit het bestuur treden Al bij al, mede dankzij het heerlijke weer,  een zeer geslaagde Dag van het Park.Dag van het Park 2016


Dongen, 29 mei 2016

Zondagmiddag 29 mei beleefde Park Vredeoord voor de 6e maal de Dag van het Park. Ondanks dat het weer niet helemaal meewerkte, was het toch een gezellige middag met de nodige aanloop.

 

De dag werd geopend door een jongens dansgroep van L-Joy Dancefactory. Leuk om zo jongens te zien dansen. Het muzikale programma werd o.a. verzorgd door zangeres Marinda Wijnen, Imenso, Musis Sacrum en Nederpopkoor zonder Noten, maar ook bijvoorbeeld door jeugd van het Kunstpodium en De Poort. De middag werd afgesloten door het meezingconcert van de Loswalklinkers. Bij hun eerste optreden traden zij nog op onder de mooie starshadetent. Door de regen werd het tweede optreden tot genoegen van het publiek gegeven onder de partytenten bij de bar. Met het kletterende water op het tentdak werd het daar extra gezellig!

 

Stichting Parkplezier richt zich op jong en oud en het was dan ook erg leuk dat de hele middag spuitgasten van de Dongense Jeugdbrandweer een spectaculaire demonstratie verzorgden. Bij de creatieve club Broeder Reparatus was het doorlopend een drukte van belang. Er werd geknutseld, geverfd en met glazen scherven werden spiegeltjes versierd. Bij Verrassend Uit kon je verfbommetjes slaan. Even verder mocht je bij één van de kraampjes meehelpen om je eigen ballonnenhoed te maken. Gerard Jansen presenteerde de Dongense Boekenboom te midden van het meubilair van Eagle Shelter. Saskia van Baaren bracht in haar theater Fabeltastico tussen de bomen in het park een spannend vertelverhaal tot leven.

 

Ook kon men dit jaar weer schaken tegen de leden van de Dongense Schaakclub. De Heemkundekring presenteerde de cultuur-historische verkenning die in opdracht van de Gemeente Dongen over Park Vredeoord is gemaakt. Atletiekvereniging Atledo en de Jeu de Boulesclub Dongen hielden demonstaties en hoewel het toch af en toe regende en miezerde bleven de jeu de boules ballen rollen! Ook Kantklos-kring het Molenwiekje was weer aanwezig.

 

Voorzitter Jac Willemse reikte tussen de optredens door de eerste schenkingscertificaten uit aan o.a. Zr. Rafaël, algemeen overste van de Zusters Franciscanessen. Een drietal zusters uit Indonesië keken vrolijk toe. Stichting Parkplezier wil met de uitgifte van schenkingscertificaten haar financiële basis permanent meer mogelijkheden geven.

 

Stichting Parkplezier prijsde zich gelukkig met de ondersteuning van café zalencentrum de Viersprong en Natuurlijk Tomaat. Maar ook met de hulp van alle vrijwilligers die zich weer zeer hebben ingezet.Dag van het Park 2015


Dongen, 31 mei 2015

Afgelopen zondag was de vijfde editie van de ‘Dag van het Park’ in park Vredeoord. Het eerste lustrum werd samen gevierd met Verrassend Dongen dat voor de tiende keer werd georganiseerd. Ondanks dat het weer niet helemaal mee werkte werd het toch een geweldige middag met mooie optredens en prachtige presentaties.

 

De middag werd geopend met trompetgeschal van de Blazers Compagnie Dongen. Daarna brachten de 20 enthousiaste dames van Zanggroep Catalpa hun populaire muziek, musicalstukken en religieuze liederen ten gehore. Tussendoor kon er worden gedanst met L-Joy Dancefactory, de plaatselijke dansschool.

Samen muziek maken stond centraal bij het optreden van het Jeugdorkest van Musis Sacrum dat o.a. met Scouting de Stormvogels een spetterend slagwerknummer ten gehore bracht.

Hondensport Frank de Rooij gaf een verrassende workshop waarbij hij samen met Dongense hondenbezitter een mooie show maakte onder het motto ‘Iedere hond kan het!’

Rond half vier was het tijd voor één van de hoogtepunten van de middag: een optreden van de MidWestBand, een 20 man sterke politiebigband met een zangeres van de eenheid Zeeland-West-Brabant. Ze speelden een uitgebreide mix van traditionele Big Band Standards en hedendaags repertoire.

Verder waren er optredens van studenten van het Kunstpodium en ook de jeugd van Centrum de Poort ging het podium op.

 

Verder kon men de hele middag genieten van veel interessante presentaties. Zo stond het Dongense Thomashuis, een fijn (t)huis voor 8 mensen met een verstandelijke beperking, in de schijnwerpers. Daarnaast waren er presentaties van De Dongense Schaakclub, stichting Hobby-Expo Dongen, het Waterschap Brabantse Delta, Atledo met 2e handsboeken, de Heemkundekring en Ken en Geniet.

 

Voor de kinderen was er op de Dag van het Park een springkussen, ze konden worden geschminkt en er waren oud-hollandse spelletjes. Bij de creatieve club Broeder Reparatus kon er worden geknutseld.

 

Bij de tent van café zalencentrum de Viersprong was er een heerlijk broodje te koop, bij Natuurlijk Tomaat kon men genieten van een ijsje en Parkplezier verzorgde zelf een complete bar!

 

Ondanks het weer kijkt Stichting Parkplezier terug op een fijn lustrum; de vijfde Dag van het Park. Op naar de zesde editie!Parkplezier maakt kennis met de nieuwe burgemeester


Dongen, 2 april 2015

Mevr. Marina Starmans werd door Parkplezier onthaalt op een heerlijke lunch bij brasserie WINKK.

 

Thema's die aan bod kwamen waren:

- de Dag van het Park 2015 zondagmiddag 31 mei 'Gewoon gezellig picknicken in Park Vredeoord'.

- mogelijke herinrichting Park Vredeoord en het nieuwe MFA.

- de veiligheid in Park Vredeoord met name het terugdringen van de drugsoverlast.


De burgemeester kreeg de splinternieuwe folder 'Beleef het Bomenpad in park Vredeoord' overhandigd. Stichting Parkplezier hernieuwde de uitnodiging voor een rondleiding door het park voor haar hele gezin.Nieuwjaarsreceptie 2015


Dongen, 26 januari 2015

Op maandag 26 januari jl. organiseerde Stichting Parkplezier bij Brasserie WINKK de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Met de vele vrijwilligers, de partners en andere contacten waarmee Parkplezier samenwerkt, werd getoast op een mooi 2015 met veel creativiteit en enthousiasme! Het werd een levendige bijeenkomst. 

 

Voorzitter Jac Willemse opende met een presentatie van de promotiefilm die Hans Zimniak Digitale Mediaproducties van Park Vredeoord heeft gemaakt.

 

In de persoon van Jean-Paul Tremio was een gloedvol spreker gevonden, die de aanwezigen een wervelende toekomstdroom voor Park Vredeoord voorspiegelde. In een kort filmpje liet hij het meisje Minou uitgelaten tussen de speeltoestellen in het park dartelen. Zijn mededeling was duidelijk: “Probeer de toekomst van het park door de ogen van de jeugd te zien!” Het geheel werd muzikaal met hoornspel opgeluisterd door Remon Aarts en Geerd Doomen.

 

Het gemeentebestuur werd vertegenwoordigd door alle drie de wethouders. Wethouder Bea van Beers gaf duidelijk te kennen: “Parkplezier maakt Dongen aantrekkelijker”. Tegelijkertijd wenste ze Parkplezier veel succes met de verdere werkzaamheden: “Er is nog veel te doen!” Het was haar namelijk niet ontgaan dat de toegang tot het park vanaf de Hoge Ham bij een enkele regenbui snel in een modderpoel veranderd. Werk aan de winkel, dus.

 

Ook feliciteerde de wethouder Parkplezier nog eens met de Vrijwilligersprijs 2014 die het bestuur op de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente heeft ontvangen. Om de vele vrijwilligers nog eens in het zonnetje te zetten, werd de prijs symbolisch door de gezamenlijke wethouders aan hen doorgegeven.

 

Gezelligheid kent geen tijd. Dat de gehele bijeenkomst een uur uitliep, vond niemand een probleem! Voor de foto's klik hierStichting Parkplezier winnaar vrijwilligersprijs voor organisaties!


Dongen, 6 januari 2015

Maandagavond 5 januari reikte burgemeester René van Diessen de vrijwilligersprijs voor organisaties uit aan Stichting Parkplezier.

 

Al eerder werd hier op de site melding gemaakt dat Stichting Parkplezier genomineerd was voor deze prijs. Gisterenavond stonden de voorzitter en de secretaris samen met de andere genomineerden op het podium in het gemeentehuis en viel de eer te beurt aan Stichting Parkplezier, die daarmee uiteraard zeer vereerd is.

 

Stichting Parkplezier ziet dit dan ook echt als erkenning voor alle inzet en zegt dan ook met gepaste trots: "Dongen gaat ons kennen". Samen met de enthousiaste vrijwilligers, de deelnemers aan de 'Dag van het Park', de organisaties die Stichting Parkplezier op vele manieren ondersteunen, de sponsoren, enz. hebben we in de afgelopen vijf jaar laten zien dat een bezoek aan park Vredeoord meer dan de moeite waard is.

 

Stichting Parkplezier dankt dan ook iedereen voor deze ondersteuning in de afgelopen jaren. Zonder al die medewerking had Stichting Parkplezier dit resultaat nooit kunnen bereiken! Samen kunnen we trots zijn op de 'VRIJWILLIGERSPRIJS DONGEN 2014'. En met al die geweldige hulp willen we de aantrekkingskracht van park Vredeoord in de komende jaren verder versterken!Stichting Parkplezier genomineerd


Dongen, 8 december 2014

Stichting Parkplezier is één van de drie genomineerden voor de vrijwilligersprijs 2014 in de categorie 'Organisaties'. Op maandag 5 januari 2015 reikt burgemeester René van Diessen deze prijs uit tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Dongen.

 

Bijgaand de bij de nominatie gebruikte tekst van de gemeente Dongen:

 

Stichting Parkplezier heeft in korte tijd laten zien dat Park Vredeoord een prachtige plek is om te verblijven. Door het realiseren van speelmogelijkheden, het organiseren van activiteiten en het ontwikkelen van een bomenpad, weten steeds meer mensen - jong en oud - de weg naar het park te vinden. De stichting is zeer betrokken en zet zich - samen met andere partijen - in om het park nog meer als een magneet te laten werken.

 

Naast Stichting Parkplezier zijn de timmerclub van de Volckaert en de vrijwilligers van zorgboerderij Ora et Labora genomineerd.Bomen al vroeg in de herfstkleuren


Dongen, 9 september 2014

September is nog maar net een week oud, maar bij veel boomsoorten beginnen de bladeren al te verkleuren en valt het blad al van de bomen. Dat is redelijk vroeg. Normaal krijgen bomen pas eind september, begin oktober hun herfstkleuren en beginnen ze dan hun bladeren te verliezen.

 

De vroege bladverkleuring heeft waarschijnlijk te maken met de lage temperaturen in augustus. Ook was het groeiseizoen al vroeg begonnen doordat we een zeer zachte winter en lente hebben gehad.

 

Normaal is het de eerste nachtvorst die de bladverkleuring in gang zet. Dit jaar hebben we echter nog geen nachtvorst gehad. De afgelopen dagen was het redelijk warm, maar bij de lindeboom is toch al goed te zien dat de herfst is begonnen.

 

Witte paardenkastanjes hebben normaal pas rond 6 oktober de helft van het blad in herfstkleur, beuken 15 oktober en zomereiken zelfs 21 oktober. Ga gerust een keer kijken in park Vredeoord!Dag van het Park 2014


Dongen, 25 mei 2014

Park Vredeoord was afgelopen zondag het zonnige decor voor de vierde editie van de 'Dag van het Park'.  Stichting Parkplezier had, in samenwerking met een aantal Dongense verenigingen, een zeer gevarieerd programma samengesteld en een groot aantal Dongenaren kwam een kijkje nemen om hiervan te genieten.  

 

Een speciaal moment was er aan het begin van de middag toen het Bomenpad officieel geopend werd. Het Bomenpad is een educatief project voor de basisschoolkinderen van 9 tot 13 jaar en voor iedereen die meer wil weten over de bomen in park Vredeoord. Met de inzet en financiële bijdragen van de Gemeente Dongen, het RABO bank-dividendfonds, Platform De Langstraat en de medewerking van Stichting Initia (katholiek onderwijs Dongen) kon stichting Parkplezier een tweetal informatieborden en 18 bomenborden bij diverse bomen plaatsen. Tevens werden leskisten ontwikkeld die bij de opening van het Bomenpad aan de basisscholen werden overhandigd. De opening werd verricht door de vertegenwoordigers van de vier instanties die het pad daadwerkelijk hebben mogelijk gemaakt. Loco-burgemeester Piet Panis complimenteerde de initiatiefnemers met dit bijzondere project en had niets dan lof voor de totstandkoming ervan. Enthousiast sprak hij dat Dongen er een 'openluchtmuseum' bij heeft.

 

Muziekvereniging St. Joachim uit de Moer opende om 12.00 uur de Dag van het Park, gevolgd door Koor Voice Irene. Zeer bijzonder was de muzikale show die het Jeugdorkest van Musis Sacrum met Scouting de Stormvogels om 13.50 uur verzorgde. Verder genoot het publiek van Nederpopkoor Zonder Noten, presentaties van sportschool Van Gils en Hondensport Frank de Rooij. Tussendoor liet de jeugd zijn muzikale popkwaliteiten zien. De middag werd afgesloten door het groot-orkest van Harmonie Aurora.

 

Naast al deze optredens waren er presentaties van schaakclub Dongen, kantkloskring Het Molenwiekje, de sjoelclub De Blije Sjoelers, stichting Hobby-Expo Dongen, de Heemkundekring en de Wijkraad Centrum. Natuurlijk was er ook aan de kinderen gedacht in de vorm van een springkussen, een schminkstand, veel sportspelletjes en een knutselhoek. 

 

Stichting Parkplezier kijkt terug op een prachtige Dag van het Park 2014. De doelstelling van de Stichting is het vergroten van de aantrekkingskracht van het park voor de Dongenaren. Gezien de massale opkomst deze zondag is men daarin prima geslaagd; het park 'leeft' steeds meer bij de inwoners van Dongen en de toekomst ziet er dan ook zonnig uit.Nieuwjaarsreceptie 2014


Dongen, 27 januari 2014

Maandag 27 januari jl. stond de nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting Parkplezier in het teken van de historie. Het bestuur ontving de partners Vieya, Rabobank Tilburg, Stichting Richting, de gemeente Dongen, sponsoren, de vele vrijwilligers en andere contacten in de gezellige ambiance van Brasserie WINKK. Geheel in de stijl van de oude Villa Vredeoord zorgden de hoornblazers Remon Aarts en Geerd Doomen met composities van Mozart en Duvernoy voor bijpassende muziek.

 

Groot was de verrassing toen het 'medium' Daniel van Damme en vragensteller Ranko Hamelinck de geest van de eerste bewoner van Villa Vredeoord Cees Bressers in een 'seance' lieten spreken. De heer C.L. Bressers bewoonde de villa vanaf 1903 en was naast rijke ondernemer in de leerindustrie ook lid van de Eerste Kamer. Bressers gaf vol humor commentaar op de huidige activiteiten van Stichting Parkplezier en de stand van zaken in het park, zijn toenmalige achtertuin. Overigens bleek Bressers zeer ontevreden over de wat afgelegen straat die naar hem was vernoemd. Dat had toch minstens de Hoge Ham moeten zijn. En in die hoek bij de Akkermansstraat, een vakbondsman, had hij het al helemaal niet naar de zin!

 

Parkplezier-voorzitter Jac Willemse bedankte de muzikanten en de toneelspelers met een attentie en nodigde iedereen uit om elkaar verder te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Hoogtepunt van dit gedeelte was de presentatie van het eerste informatiebord van het te openen Bomenpad in het park. Burgemeester René van Diessen en Guus Gulickx van de Rabobank Tilburg onthulden het bord van de Paardenkastanje compleet met QR-code. Op de Dag van het Park zondag 25 mei 2014 hoopt Parkplezier dit Bomenpad te kunnen openen. Voor de foto's klik hier.Herfst Happening 2013


Dongen, 15 september 2013

Dit weekend deed stichting Parkplezier onder de titel Herfst Happening mee aan Dongen Durft. Men was in park Vredeoord met de Starshadetent waarin men aan het publiek het één en ander over het Bomenpad liet zien.

 

Carel van Aarle kreeg de hele middag bezoek van mensen die zeer geïnteresserd luisterden naar zijn verhalen over de ontwikkeling en de realisatie van het Bomenpad. Carel vertelde enthousiast over de vele boomsoorten die in park Vredeoord staan en dat stichting Parkplezier een eind op weg is naar de realisatie van het bomenpad. Tijdens de Dag van het Park 2014 hoopt men één en ander te kunnen onthullen. Klik hier voor wat foto's.Dag van het Park 2013


Dongen, 27 mei 2013

Park Vredeoord was afgelopen zondag 'the place to be'. Stichting Parkplezier organiseerde er voor de derde maal de 'Dag van het Park' en had, in samenwerking met een aantal Dongense verenigingen, een keur aan activiteiten en demonstraties verzorgd. De weersvoorspellingen waren niet al te best maar uiteindelijk viel dat reuze mee zodat alle geplande activiteiten gewoon doorgang konden vinden.

 

Foto Dag van het Park 2013 Vrijwilligeres Parkplezier DongenDe Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum had een Sing-a-Long programma ingestudeerd. Zangeressen Dewy Bosters, Annemieke Verhagen en Anitsia Ansems lieten het aanwezige publiek volop genieten en zo nu en dan ook aardig meezingen. Maar er was meer: De Free Jumpers van Cas van Boxtel waren er met hun indrukwekkende sprongen en het koor Catalpa bracht een diversiteit aan vierstemmige nummers. Ook was er weer de mogelijkheid om een potje te schaken met één van de leden van de schaakclub Dongen. Natuurlijk was er ook aandacht voor de kinderen in de vorm van een kleurwedstrijd, voetbal op een pannaveldje, een springkussen en een schminkstand.

 

Ook was er de kennismaking met het 'bomenpad', een wandeling met tekst en uitleg langs verschillende mooie en soms indrukwekkende bomen in het park. dat binnen afzienbare tijd het Vredeoordpark nog interessanter zal maken. De Looierij trok veel belangstelling met onder meer een demonstratie leerlooien belangstelling. De beroemde Dongense Kelly van Zon was aanwezig om een koffertje met een begin van educatief 'bomenplan' te ontvangen van de organisatie. Kinderen in Dongen maken binnenkort kennis met het 'van Zon' bomenpakket. Er was te eten en te drinken en ook hobbyisten konden rekenen op veel belangstellenden voor hun leuke en mooie kunstwerkjes. Al bij al weer een geslaagde dag vol Parkplezier.Nieuwjaarsreceptie Parkplezier


Dongen, 21 januari 2013

Op maandag 21 januari jl. hield Stichting Parkplezier de nieuwjaarsreceptie. Voor deze jaarlijkse bijeenkomst waren de sponsoren, sympathisanten en vrijwilligers uitgenodigd. Aanwezig waren de vertegenwoordigers van wooncorporatie Vieya, Rabobank Tilburg e.o., Gemeente Dongen afdeling beheer en openbare ruimte, Stichting Richting en een aantal vaste vrijwilligers. Een ploeg die gelukkig groeit. In de gezellige sfeer van de Herenkamer van Brasserie en restaurant WINKK werden de aanwezigen voor hun medewerking in 2012 bedankt. Onder het genot van een hapje en een drankje keek het bestuur terug op het zeer succesvolle jaar 2012 en werden de nieuwe activiteiten van 2013 gepresenteerd.

 

Voorzitter Jac Willemse sprak lovend over de Dag van het Park 2012. "Waar zie je aan de ene kant sportdemonstraties en een optreden van zeer jeugdige Free Style Jumpers op houten bouwsels van Scouting Laurentius en hoor je aan de overzijde de slagritmes van sambagroep Vamos Jogar, koorzang van Voice Irene te midden van vrolijke harmonie- en fanfareklanken? Dit gebeurt alleen in Park Vredeoord!" Zeer te spreken was de voorzitter ook over de nieuw aangeschafte Starshade-tent: "Een schitterend object dat past bij de prachtige uitstraling van het park". Met sponsorgeld van de ANWB en convenantpartner Vieya kon Parkplezier op 29 december een stoere Vikingschommel in gebruik nemen. In uitstekende samenwerking met de Gemeente Dongen werd een plek uitgezocht waar vooral de basisschooljeugd nog vele jaren schommelplezier zal kunnen beleven. In de komende tijd zal o.a. met het verkregen geld uit het ‘Fonds Coöperatief Dividend' van de Rabobank voor nog een enkel speelelement worden gezorgd.

 

Foto Nieuwjaarsreceptie Parkplezier DongenEen minpuntje moest Parkplezier ook nog even kwijt. Henk Kasius: "Heel alert zijn we op de leefbaarheid en veiligheid in het park. Overlast van met name drugs en alcohol is Parkplezier een doorn in het oog. Hoewel de gemeente Dongen zegt binnen de beschikbare mogelijkheden voldoende toezicht te kunnen borgen, signaleerden wij bijvoorbeeld tegen het einde van het jaar in toenemende mate vuurwerkoverlast. Ook voor de buren van het park is dat beslist niet prettig!" Bestuurslid Carel van Aarle besloot de bijeenkomst op enthousiaste wijze door de presentatie van het splinternieuwe bomenpad. Dit pad is samen met o.a. Piet Willeboordse, leerkracht op de J.J.Anspachschool, door Stichting Parkplezier ontwikkeld. Het is bestemd voor kinderen op de basisschool en het voortgezet onderwijs in de leeftijd tussen 9 en 14 jaar. Ook voor familie-uitjes is het pad heel geschikt. Bij een 18-tal bomen in park Vredeoord komen geplastificeerde informatie- en opdrachtkaarten. Van Aarle toverde een eerste proefexemplaar van een leskist boven tafel. "Kijk", zei hij opgetogen, "zelfs aan een hoogtemeter voor bomen is gedacht".

 

De eerstvolgende activiteit van Stichting Parkplezier zal zijn de Dag van het Park op zondag 26 mei 2013. Eén van de hoogtepunten op die dag zal beslist het Songfestival sing-a-long concert van harmonieorkest Musis Sacrum zijn. Op zondag 15 september zorgt Parkplezier tijdens Dongen Durft voor een eigen HerfstHappening.Officiële opening Vikingschommel


Dongen, 28 december 2012

 

Foto Vikingschommel park Vredeoord Dongen ParkplezierOp 19 maart van dit jaar werd Stichting Parkplezier beloond met een cheque van € 5.000. Parkplezier had bij de ANWB een idee tot verbetering van het park Vredeoord ingediend en dat werd door de jury bekroond tot één van de 15 winnende ideeën van Nederland. De ANWB wil op deze manier zorgen dat er overal in Nederland plekken dichtbij huis zijn waar mensen samen kunnen komen en leuke dingen kunnen doen.

 

Stichting Parkplezier is in 2010 begonnen Park Vredeoord te verbeteren. Jaarlijks wordt door de stichting de Dag van het Park met muziek en sport georganiseerd. Samen met de gemeente Dongen zijn al enkele speeltoestellen voor 3-6 jarigen en zitmeubilair voor volwassenen neergezet. Al enige tijd is Stichting Parkplezier bezig fondsen te benaderen om park Vredeoord ook voor 6-12 jarigen een aantrekkelijk speelplek te laten worden. Met het geld van de ANWB is het mogelijk geworden om een stoere Vikingschommel te plaatsen.

 

De schommel is geschikt om door meerdere kinderen tegelijkertijd te worden gebruikt en oogt enorm robuust. Tussen vier dikke acacia robinia houten palen is met kettingen een dik touw bevestigd. De schommel heeft een lengte van 5 meter, een hoogte van 2,75 meter en staat garant voor jaren speelplezier. In goed overleg met de gemeente Dongen wordt rond de kerstdagen de schommel geplaatst. De officiële opening zal op zaterdagmiddag 29 december om 14:00 uur plaatsvinden onder het genot van warme chocolademelk en glühwein. Stichting Parkplezier nodigt iedereen uit om de schommel dan te komen proberen. Plaats van handeling is natuurlijk park Vredeoord.Terug naar boven


Ontwerp: wdbdesign

Secretariaat: Beneluxlaan 55 - 5101ZC Dongen - 0162-321683 - e-mail: parkplezier@gmail.com